В Пловдив официално основаха първия Дартс клуб

Oфициално бе основан първият Дартс клуб в Пловдив.

Група ентусиасти, които се събираха да практикват спорта на чисто приятелски отношения, решиха, че е време да преминат към професионално ниво. Така се роди и идеята за създаването на клуба.

Помощ към реализирането оказа и многократния шампион на България, и член на Българската Федерация по Дартс, Красимир Иванов, който помага сериозно на местните Дартс любители.

Името на първия по рода си клуб в Пловдив е ,,Тримонциум Дартс клуб“.

Днес официално бе основан първият Дартс клуб пот тепетата. Група ентусиасти,който се събираха да практикуват тази толкова интересна на игра чисто приятелки на по няколко бири,решиха,че е време да преминат на професионално ниво. Така се роди и идеята за създаването на клуба. Не и без помощта на многократния шампион на България, и член на Българската Федерация по Дартс, Красимир Иванов, който много помага със дългогодишния си опит в играта на местните Дартс любители.

Както е известно, Тримонциум е било името на град Пловдив по времета на Римската империя (Тримонциум буквално означава трихълмие), а от там идва и символиката, тъй като Дартс се играе с 3 стрели.

На логото е изобразен бог Хермес, който е бил може би най-почитаният бог през средновековието и е присъствал на герба на Пловдив през 30-те години. На заден фон се вижда Дартс мишена и името на клуба, а под тях са изографисани трихълмието и река Марица.

Така в логото е направено с изключителна символика, което го отличава от това на всички други наши клубове в страната.

Тренировки се провеждат всеки Четвъртък след 17 часа в билярд клуба на улица ,,Люле Бургас “ 10. Всички желаещи любители на играта са добре дошли.

Да пожелаем успех и добри стрели на Пловдивския Дартс.