Правилник и Наредба на БФД

НАРЕДБА за организиране и правилата за провеждане на турнири от календара на БФД

УВОД Настоящата наредба съдържа правилата определящи организиране и правила за провеждане на турните от календара на БФД. Наредбата е съобразена с устава на БФД и действащите правила на БФД и WDF. Същата е приета на 17.08.2017 г. от УС на БФД.

1. Общи 1.1 Всички турнири от календара са индивидуални състезания, изключение прави отборното състезание и държавното първенство където се определят шампионите на двойки.

1.2 В състезанията от календара на БФД могат да участват мъже, жени и младежи които членуват в даден спортен дартс клуб, член на БФД.

1.3 Класирането и воденето на ранглистата ще се извършва отделно за мъже и отделно за жени. 1.4 В края на състезателният сезон се излъчват победители в класирането отделно за мъже(А и Б група) и отделно за жени.

1.5 На победителите в ранглистите за мъже и жени се връчват трофеи и грамоти.

2. Турнири

2.1 Верига мастърс турнири. Провеждат се 8 турнира за мъже (А и Б група) и отделно за жени.

2.2 Държавно първенство за мъже и жени – определят се шампионите на България в индивидуалната надпревара и в турнира на двойки.

2.3 Държавно отборно първенство за мъже и жени – определят се шампионите на България в отборната надпревара.

2.4 Купа на БФД за мъже и жени.

2.5 Купа “Стойчо Бекяров” за мъже и жени – отворен турнир.

2.6 Купа “25 години БФД” за мъже и жени – отворен турнир.

3. Регламент……..

Цялата наредба можете да прочетете тук http://www.bdfbg.com/wp-content/uploads/2017/10/Naredba-BFD.pdf

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ДАРТС ПРАВИЛА ЗА ИГРА И ТУРНИРИ

ПРЕДГОВОР

Всички турнири по дартс одобрени от БФД, ще бъдат под нейната изключителна юрисдикция или на назначените от нея Организатори, и ще се играят съгласно правилата за игра и турнири на БФД. Правилата за Игра и Турнири на БФД са разделени на две отделни секции; Правила за игра: от 1.00 до 6.00 включително. Турнирни правила: от 7.00 до 23.00 включително.

ОПРЕДЕЛЕНИЯ

БФД е Българска федерация по дартс.

Турнири са одобрени от БФД събития.Организатор е Българска федерация по дартс.

Турнирите могат да бъдат отборни, по двойки и индивидуални. Реферът е лицето, отговарящо за мача. Реферът може да действа и като Маркер (Marker,) или Повикващ (Caller) за мача.

Caller e лицето, определено да обяви резултатите от мача Маркер е лицето, определено да отчита точките на таблото с резултати. С изключение на мачовете на подиум, Marker-ът може да действа като Caller за мача. Scorer e лице, назначено да записва попаденията, резултатите и други детайли, имащи отношение към мача, електронно или на хартиен носител. Мачът e игра между двама играчи. Мачът може да бъде разделен на легове и сет-ове. Лег е минималният елемент на мача, в който има цяла игра с победител и губещ. Легът представлява мач, когато мачът не е разделен на Легове или Сетове. Броят на леговете трябва да е нечетен.

Сет е част от мача, който се състои от нечетен брой Легове. Броят на сетовете в един мач трябва да е нечетен. Победителят в сета е играчът, спечелил по-голямата част от леговете в този сет. Победителят в мача е играчът, спечелил по-голямата част от сетове в този мач.

Правилника четете тук http://www.bdfbg.com/wp-content/uploads/2017/10/Pravilnik-BFD.pdf